Tema:

En hjälte som frälser

I Bibeln får vi möta och följa massor med personer som på olika sätt får vara hjältar i frälsningshistorien. Alla Bibelns hjältar har dock en sak gemensamt: det är inte de själva, utan Gud som är den som är avgörande, Gud som är den verkliga hjälten. 

På det här lägret kommer vi att få möta en del av de här personerna och få se hur Gud arbetar i och igenom dem för att rädda människor. Vår förhoppning är att vi tillsammans ska få upptäcka att genom allt, både Gamla och Nya Testamentet, så är det Jesus, Gud själv, som är både stjärnan och kärnan. Det är han som är den hjälte som frälser.

Var?

Lägret är på Missionsgården Strandhem i Örkelljunga.

För vem?

För dig som är deltagare och är född 2008 eller tidigare.

Start?

29 december 2023 öppnar incheckningen kl 13. Se till att vara incheckad innan öppningsmötet kl 16. Fika serveras kl 15.

Slut?

Lägret slutar den 2 januari med lunch kl 12.30.

Välj spår

Under lägret kan du välja mellan fyra olika spår att delta i. Här är spåren att välja mellan! Kryssa i det spår du vill gå på när du anmäler dig.

Apologetik

Den kristna tron får ofta utstå kritik och ifrågasättanden. Men håller den? Kan man svara på det frågor man får? Apologetik handlar om att försvara och förklara den kristna tron, om att visa på dess trovärdighet både i förhållande till modern vetenskap och i människors liv och upplevelser. I det här spåret får du hjälp att fundera över och svara på frågor eller problem som ofta ställs till eller om kristna, vårt tro och kyrkan.

Den Helige Ande och jag

Gud är treenig, Fader, Son och Ande. Men hur ska jag egentligen tänka om den Helige Ande? Vem är han? Vad gör han? Och vad har det med mig att göra? Häng med på en utforskande resa genom Bibeln där vi får möta Guds egen Ande, och se hur han är verksam genom hela historien, och i dig och i mig.

Sjunga på ålderdomshem

Genom hela Bibeln uppmanar Gud oss att se till den som är svag, ensam, utsatt eller på annat sätt i behov.  Att älska sina medmänniskor genom konkreta handlingar kan se olika ut. För den som har blivit gammal kan det vara jobbigt att inte längre orka gå till kyrkan, möta människor i olika åldrar eller få sjunga de där sångerna man älskade. Nu har du chansen att tjäna, älska och glädja dina medmänniskor genom att tillsammans med andra öva in och sedan åka runt och sjunga sånger på några ålderdomshem runt omkring i Örkelljunga. 

Lärjungaskap

I kyrkan talas det ofta om att vara lärjunge till Jesus. Men vad betyder det egentligen, och hur påverkar det mitt liv? I det här spåret får vi se hur Bibeln talar om att vara Jesu lärjunge och hur det fick stora konsekvenser för de som ville följa Jesus redan när han gick här på jorden. Dessutom får vi fundera över och arbeta med hur det ser ut att vara lärjunge till Jesus just idag, i den livssituation och kultur som vi lever i.

Kostnad

Lägret kostar 1750kr för de som bor i rum och 1500kr för de som bor i sovsal. Begränsat antal platser på båda, så först till kvarn. Ledare betalar 500kr per person. Information om betalning skickas ut efter anmälan, via mail så se till att ni skriver rätt mail i anmälan. 

Obs! Om du anmäler dig till rum men inte får plats kommer du istället att bli placerad i sovsal. Information om vilken plats du fick får du i det första utskicket på mail, där också betalning och generell information kring lägret kommer ges.

Frågor om lägret? Vänligen kontakta Oskar Wikdahl eller Anna Swahn.
oskar.wikdahl@elungdom.se eller anna.swahn@elungdom.se

OBS! Lägret är fullt, men du kan anmäla dig som reserv. Förhoppningsvis kan vi göra plats även för dig!

Rulla till toppen